Coachen als de bondscoach

Energie op je werk
08/08/2015
Masterclass Coachend Leidinggeven
11/08/2015

Omschrijving

trainen-als-bondscoachIn deze leergang combineren we de ervaring van bondscoaches uit de topsport met de ervaring van coaches van overheidsorganisaties en –medewerkers met de meest recente wetenschappelijke inzichten.

Alle trainingen worden verzorgd door ervaren bondscoaches in combinatie met een uitstekende trainer met veel kennis van overheidsorganisaties.

Door onze jarenlange ervaring en grote betrokkenheid bij een groot aantal gemeentelijke, provinciale en rijksoverheidsorganisaties, weten we wat er leeft binnen jouw vakgebied.

We maken voortdurend de verbinding tussen theorie, inzichten vanuit de topsport, praktijkervaring vanuit diverse organisaties met jouw persoonlijke ambities en leervragen.

In de leergang ga je aan de slag met je eigen ontwikkeling en het uitproberen van nieuwe coachingstechnieken. Je ontwikkelt op een inspirerende, praktijkgerichte manier een eigen, unieke coachingstijl. Tijdens het programma zal je zoveel mogelijk coachen en gecoacht worden, steeds gevolgd door feedback. Je gaat dus volop aan de slag met de aangereikte vaardigheden en technieken.

Er wordt aandacht besteed aan het coachen van individuele medewerkers en teams

De totale doorlooptijd van de leergang bedraagt vier maanden en bestaat uit een telefonisch doelstellend gesprek, vier trainingen van een dag en een intervisiebijeenkomst.

Module 1: Luisteren en kijken als de bondscoach

We gaan in op belangrijke coachingsvaardigheden zoals waarnemen en luisteren op meerdere niveaus. Kennis en ervaring uit de topsport en wetenschap worden gecombineerd met jouw werkomgeving zodat je concrete handvaten krijgt voor jouw eigen werkomgeving.

Module 2: Motiveren en overtuigen als de bondscoach

Aandacht voor het coachen op waarden en ambities en het vergroten van zelfoplossend vermogen. O.a. manieren om medewerkers in hun kracht te zetten krijgen veel aandacht. Daarnaast gaat een bondscoach in op manieren om (nog beter) om te gaan met ervaren belemmeringen, impasses en weerstand.

Module 3: Coachen van een succesvol team.

Het stellen en realiseren van droomdoelen, teambuilding en het omgaan groepsdynamica komen aan de orde. We delen ervaringen van een aantal Nationale teams op weg naar hun succes. Samen met een bondscoach maak je de vertaling naar jouw werkomgeving. Wat kun je toepassen en hoe?

Module 4: Aan de slag als een bondscoach.

In de laatste module komen de opgedane kennis, ervaringen en ontwikkeling samen.

Je werkt verder aan je eigen coachprofiel.

Iets voor jou

Coachen als de bondscoach is geschikt voor ambtenaren in een leidinggevende, beleids- of adviesfunctie die hun coachingsvaardigheden willen ontwikkelen.

Resultaat

Je hebt op een verrassende manier kennis opgedaan van alle facetten van coaching en bent (nog) beter in staat om het beste uit mensen te halen. Je hebt nieuwe technieken geleerd en gewerkt aan jouw eigen coachingstijl.

Het support-programma

In de leergang doe je veel nieuwe inzichten op die je meteen in jouw dagelijkse praktijk kunt inzetten. Ook na de leergang blijkf je coachen als de bondscoach!

Wij bieden een support-programma aan waarin je als deelnemer gedurende twee maanden kunt blijven klankborden over de uitdagingen waar jij in jouw organisatie tegenaan loopt.

Deelnameprijs

Deelnameprijs: € 1.495,-. Intake, syllabus, trainingsmaterialen, certificaat en het support-programma zijn inbegrepen in de prijs.

Dit bedrag is exclusief € 47,50 per dag voor het dag arrangement en exclusief BTW.

Data

  • Op aanvraag

Inschrijven

Gewenste startdatum
Uw gegevens
Dhr.Mevr.

Informatie